Keresés
Jelentkezési lap rajzpályázathoz 2018 október
EFOP-1.3.7-17-2017-00205

EFOP-1.3.7-17-2017-00205

„ Mozgáskorlátozottak Balassagyarmati Egyesülete és a rimóci Római Katolikus Egyházközség közösségfejlesztő tevékenységének bővítése a társadalmi kohézió erősítése érdekében ” 

Letöltés PDF formátumban

Boldog Karácsonyt!
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
EFOP Együtt a közösségekért

Meosz hírek: IV. MERI Sportnap

Hírek - 2012-04-12
Meosz hírek: IV. MERI Sportnap

2012. április 14. (szombat), 10-18 óra

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (Főépület)

Budapest, XII. kerület, Szanatórium u. 19.

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége(MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) negyedik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot azzal a céllal, hogy a fogyatékossággal élők megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek, és ezzel felkeltse a mozgáskorlátozott fiatalokban az igényt a mozgásra, a testedzésre. A sportnap társszervezője a Magyar Paralimpiai Bizottság.

 

A rendezvényen több mint 20 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, ilyen például a gerelyhajítás, a lövészet, az asztalitenisz, a boccia, a kerekesszékes kosárlabda, a rugby, az ülőröplabda, a vívás, a lovaglás, vagy a kajak-kenu. Több sportágat paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok parasportolók mutatnak be. A sportnap ötletgazdája, Dani Gyöngyi Európa-bajnok vívó mellett ott lesz Krajnyák Zsuzsa világbajnok vívóCsonka András vb bronzérmes asztaliteniszező is. A sportnap nem titkolt célja, hogy megszólítsa azokat a fiatalokat, akikben van kellő kitartás és elszántság ahhoz, hogy mozgássérültként sikereket érjenek el a sportban, és ezzel utánpótlást biztosítsanak a paralimpiai csapatnak, ez a 2012-es londoni paralimpia évében különös jelentőséggel bír.

 

Az idén először a sport világán kívüli ismert személyiségek is részt vesznek a programon: a rendezvény védnöke Lang Györgyi színész, táncdalénekes, a Pa-Dö-Dő együttes tagja és Varga Katalin, a 2012-es év kerekesszékes szépségkirálynője.

 

A szervezők –a korábbi évek tapasztalata alapján –mintegy ötszáz résztvevőre számítanak. Az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is jönnek szép számmal, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek, vagy annak tanulnak. Hazánkban több mint 300 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy 380-an rendelkeznek versenyigazolvánnyal.

 

A sportnap 10 órakor kezdődik egy rövid megnyitóval és egy közös bemelegítéssel az aulában. Részletes program a rendezvény honlapján: http://meri.lepjkozelebb.hu. A szervezők várnak minden érdeklődőt!

 

Az eseményre a szerkesztőség munkatársát tisztelettel meghívjuk, a tudósítást köszönjük!

 

Budapest, 2012. április 11.

 

Üdvözlettel:

 

Gábor Imola kommunikációs munkatárs, MEOSZ

(06-30/466-1559)