Keresés
Jelentkezési lap rajzpályázathoz 2018 október
EFOP-1.3.7-17-2017-00205

EFOP-1.3.7-17-2017-00205

„ Mozgáskorlátozottak Balassagyarmati Egyesülete és a rimóci Római Katolikus Egyházközség közösségfejlesztő tevékenységének bővítése a társadalmi kohézió erősítése érdekében ” 

Letöltés PDF formátumban

Boldog Karácsonyt!
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
EFOP Együtt a közösségekért

Meosz hírek: Közgyógyellátás

Hírek - 2012-04-26
Meosz hírek: Közgyógyellátás

Májustól újra jogosult lesz közgyógyellátásra az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött korábbi rokkantsági nyugdíjasok egy része

 

A rokkantsági nyugdíj megszüntetésével január elsejétől elveszítették a közgyógyellátásra való alanyi jogosultságukat azok a korábbi, I-es és II-es csoportba tartozó rokkantsági nyugdíjasok, akik betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt. A MEOSZ és az Alapvető Jogok Biztosa fellépésének eredményeként az országgyűlés módosította a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvényt, így májustól a korábbi, korbetöltött nyugdíjasok közül azok, akik a legsúlyosabb egészségkárosodásban szenvednek, ismét jogosultak lesznek közgyógyellátásra.

 

A kormány január elsejével megszüntette a rokkantsági nyugdíjat, a korbetöltött rokkantsági nyugdíjasok öregségi nyugdíjasok lettek, ezzel azonban elveszítettek olyan kedvezményeket is, mint a közgyógyellátás, amely a rokkantsági nyugdíjas státuszhoz volt kötve, és alanyi jogon járt nekik.

 

A MEOSZ a megváltozott munkaképességű embereket negatívan érintő jogszabályok okozta hátrányok miatt az idén februárban az Alapvető Jogok Biztosához fordult, beadványában többek között a közgyógyellátás megvonását is sérelmezte. A Biztos a kérdésben tájékoztatást kért a Kormánytól, ezt követően megszavazták azt a törvénymódosítást, amely az érintett csoportnak visszaadta a korábban alanyi jogon járó közgyógyellátási jogosultságot. Az intézkedés 40-50 ezer embert érint.

 

 

További információ: Hegedüs Lajos MEOSZ elnök (06-20/935-8752)

 

Budapest, 2012. április 19.

 

Üdvözlettel:

Gábor Imola

06-30/466-1559

kommunikációs munkatárs

MEOSZ