Keresés
Jelentkezési lap rajzpályázathoz 2018 október
EFOP-1.3.7-17-2017-00205

EFOP-1.3.7-17-2017-00205

„ Mozgáskorlátozottak Balassagyarmati Egyesülete és a rimóci Római Katolikus Egyházközség közösségfejlesztő tevékenységének bővítése a társadalmi kohézió erősítése érdekében ” 

Letöltés PDF formátumban

Boldog Karácsonyt!
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
EFOP Együtt a közösségekért

Meosz hírek: Nincsenek alaposan felkészítve a fogyatékossággal élő fiatalok

Hírek - 2013-02-16
Meosz hírek: Nincsenek alaposan felkészítve a fogyatékossággal élő fiatalok

Nincsenek alaposan felkészítve a fogyatékossággal élő fiatalok a munkaerőpiac kihívásaira. Ez derül ki az alapjogi biztos vizsgálatából.

Székely László alapjogi biztos szerint a fogyatékossággal élő fiatalok munkavállalását korlátozza, hogy sem a rájuk vonatkozó jogszabályi környezet, sem a foglalkoztatási-támogatási rendszer nem működik hatékonyan. Hiába szerepel az alaptörvényben a fogyatékkal élő emberek védelme és az egyenlő bánásmód követelménye, a Méltó kezdet ombudsmani vizsgálat során Székely megállapította, hogy mindennek ellenére több minden nehezíti a fogyatékkal élő fiatalok elhelyezkedését.

Nem csak az iskolai végzettség hiánya a gond, hanem a munkaerőpiac igényeihez képest az egyes szakiskolák képzése ugyancsak elavult. Az ombudsman a vizsgált csoportot oktató intézményekkel, és a velük foglalkozó civil szervezetekkel is konzultált, ami alapján megállapította, hogy nincsenek olyan munkáltatók, akik ezekkel az intézményekkel együttműködnének. Hátrányt jelent továbbá a gyakornoki helyek intézményeken belüli kialakítása, ami korlátozza a munkaerőpiac kihívásaira való felkészülést. A biztos szerint a munkáltatóknál gyakran hiányosak a munkavégzés speciális feltételei. 
 

2013 december 4.
 
vs.hu