Keresés
Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Meosz hírek: Ismét lehet jelentkezni a budapesti „Mozgásjavító” szakközépiskolába

Hírek - 2013-02-01
Meosz hírek: Ismét lehet jelentkezni a budapesti „Mozgásjavító” szakközépiskolába

Mint gondolom, hogy sokan hallottatok róla, hogy a MEOSZ a sajtón keresztül a nyilvánosság elé vitte azt a helytelen fővárosi döntést, amelynek következtében, hazánk és Európa egyik legmodernebb és legjobban felszerelt, a mozgáskorlátozott diákok számára Budapesten fenntartott „Mozgásjavító” iskola, szakközépiskolai részlegét meg akarták szüntetni. A MEOSZ az ott tanuló diákok szüleinek kérésére az ügy mellé állt és elérte, hogy megmarad a középiskola a Mexikói úti Mozgásjavítóban.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) pénteken meghozott döntése értelmében, megmarad a középiskola a Mexikói úton. A KIK a közeljövőben megvizsgálja a szakképzés tárgyi és személyi feltételeit, és amennyiben azok megvannak akkor az, ha esetleg azok hiányát állapítják meg, akkor a szakközépiskola működése helyett, gimnáziumi formában folytatódhat a mozgáskorlátozott diákok középiskolai nevelése-oktatása- mozgásfejlesztése, kollégiumi, egészségügyi ellátása és gondozása a Mexikói úti intézményben.
E levelet azért írom, hogy felhívjam a figyelmeteket arra, hogy a bizonytalansági tényezők elhárultak. Akik esetleg megijedtek, most már ismét nyugodtan beadhatják a jelentkezésüket, természetesen amennyiben úgy gondolják. Javasolom, hogy szóljatok a működési területeteken lévő most nyolcadikos mozgáskorlátozott fiataloknak és természetesen szüleiknek. Az új induló osztályba, az ország minden helyéről, mindössze 10-12 fiatal felvételére van lehetőség. Amennyiben továbbtanulás szempontjából érdekes lehet a mozgásjavító középiskola, akkor a felvételi és jelentkezési lap kitöltése (2013.02.15) előtt, tájékozódjon a www.mozgasjavito.hu honlapon illetve a (Budapest XIV. Mexikói út 60.) helyszínen. Javasoljuk, hogy Szentkirályi Andrea szakközépiskolai igazgató helyettest keressék. szentkiralyi@mozgasjavito.hu vagy a 06-70-33-84-227 , 06-1-25-16-900/112 mellék
Amennyiben a középfokú tanulmányokat speciálisan mozgáskorlátozott fiatalok céljára kialakított középiskolában szeretné, megkezdeni vagy a jelentkezések egyik lehetősége közé beemeli, úgy a „Mozgásjavító” középiskoláját és annak kollégiumát, az iskola lehetőségeit és programját ismerve ajánlom.
Sorstársi és baráti üdvözlettel
Dr. Hegedüs Lajos
elnök
MEOSZ