Keresés
Jelentkezési lap rajzpályázathoz 2018 október
EFOP-1.3.7-17-2017-00205

EFOP-1.3.7-17-2017-00205

„ Mozgáskorlátozottak Balassagyarmati Egyesülete és a rimóci Római Katolikus Egyházközség közösségfejlesztő tevékenységének bővítése a társadalmi kohézió erősítése érdekében ” 

Letöltés PDF formátumban

Boldog Karácsonyt!
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
EFOP Együtt a közösségekért

Meosz hírek: Ismét lehet jelentkezni a budapesti „Mozgásjavító” szakközépiskolába

Hírek - 2013-02-01
Meosz hírek: Ismét lehet jelentkezni a budapesti „Mozgásjavító” szakközépiskolába

Mint gondolom, hogy sokan hallottatok róla, hogy a MEOSZ a sajtón keresztül a nyilvánosság elé vitte azt a helytelen fővárosi döntést, amelynek következtében, hazánk és Európa egyik legmodernebb és legjobban felszerelt, a mozgáskorlátozott diákok számára Budapesten fenntartott „Mozgásjavító” iskola, szakközépiskolai részlegét meg akarták szüntetni. A MEOSZ az ott tanuló diákok szüleinek kérésére az ügy mellé állt és elérte, hogy megmarad a középiskola a Mexikói úti Mozgásjavítóban.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) pénteken meghozott döntése értelmében, megmarad a középiskola a Mexikói úton. A KIK a közeljövőben megvizsgálja a szakképzés tárgyi és személyi feltételeit, és amennyiben azok megvannak akkor az, ha esetleg azok hiányát állapítják meg, akkor a szakközépiskola működése helyett, gimnáziumi formában folytatódhat a mozgáskorlátozott diákok középiskolai nevelése-oktatása- mozgásfejlesztése, kollégiumi, egészségügyi ellátása és gondozása a Mexikói úti intézményben.
E levelet azért írom, hogy felhívjam a figyelmeteket arra, hogy a bizonytalansági tényezők elhárultak. Akik esetleg megijedtek, most már ismét nyugodtan beadhatják a jelentkezésüket, természetesen amennyiben úgy gondolják. Javasolom, hogy szóljatok a működési területeteken lévő most nyolcadikos mozgáskorlátozott fiataloknak és természetesen szüleiknek. Az új induló osztályba, az ország minden helyéről, mindössze 10-12 fiatal felvételére van lehetőség. Amennyiben továbbtanulás szempontjából érdekes lehet a mozgásjavító középiskola, akkor a felvételi és jelentkezési lap kitöltése (2013.02.15) előtt, tájékozódjon a www.mozgasjavito.hu honlapon illetve a (Budapest XIV. Mexikói út 60.) helyszínen. Javasoljuk, hogy Szentkirályi Andrea szakközépiskolai igazgató helyettest keressék. szentkiralyi@mozgasjavito.hu vagy a 06-70-33-84-227 , 06-1-25-16-900/112 mellék
Amennyiben a középfokú tanulmányokat speciálisan mozgáskorlátozott fiatalok céljára kialakított középiskolában szeretné, megkezdeni vagy a jelentkezések egyik lehetősége közé beemeli, úgy a „Mozgásjavító” középiskoláját és annak kollégiumát, az iskola lehetőségeit és programját ismerve ajánlom.
Sorstársi és baráti üdvözlettel
Dr. Hegedüs Lajos
elnök
MEOSZ