Keresés
Tájékoztató a közlekedőképesség-minősítési rendszer felülviz
M3-as metró: várhatóan megállapodás születik a MEOSZ és a Fő
Tájékoztatás a közlekedési kedvezményeket érinto változásokk
Sorstársi rehabilitációs mentor felhívás
Sortársi Rehabilitációs Mentor program Képzési felhívás mell
Pályázati adatlap sorstársi rehabilitációs mentor programra
Rajzpályázatra beérkezett alkotások
Elnyert pályázatok
Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztési informáci

Meosz hírek: Elle Fashion Show

Hírek - 2013-04-06
Meosz hírek: Elle Fashion Show

Több mint 2500-an voltak kíváncsiak a hétvégén a rendezvényre, ahol profi manökenek mellett fogyatékkal élő modellek is kifutóra léptek.

A magazin márciusi száma kiemelten foglalkozott a fogyatékkal élő nőkkel. Célja, hogy ráébressze az olvasóit arra, hogy a sérült nőknek a fizikai korlátaik mellett még a társadalmi skatulyákkal is meg kell küzdeniük, és bemutassa vonzó, inspiráló, életvidám oldalukat. „A divat mindenkié! szellemiség jegyében először került kerekesszékes modell – Varga Katalin – az Elle címlapjára, és ennek keretében kértünk fel hat hazai dizájnert, hogy fogyatékkal élőkre is tervezzenek ruhákat” – mondta Liptai Lívia, az Elle magazin főszerkesztője.

A tervezők Párizs ihlette kollekcióit profi manökenek mellett sérült modellek – többek közt a márciusi lapszám szereplői – mutatták be a március 22-23-i rendezvényen a Millenárison. A teltházas ELLE Fashion Show jegyárbevételéből a magazin 500 ezer forintot a Kézenfogva Alapítványnak juttat el, amely immár két évtizede azon dolgozik, hogy a fogyatékos emberek ugyanúgy elérhessék céljaikat, mint bárki más.

Az Elle Fashion Show-n a magyar divattervezők Párizs ihlette kollekciói mellett három párizsi tervező, Octavio Pizarro, Christine Phung és Miki Mialy ruháit is megismerhettük. 
 

2013 április 3.